SKU
1001-

Spring Copenhagen Pepperbird Original Grinder

Special Price 868 kr Regular Price 1 099 kr

Pepparkvarn

Höjd: 15 cm
Längd: 20,5 cm
Bredd: 8 cm

Material: mahogny, ask, lönn och valnöt

Måttlåda: 10,5 x 18,5 x 26 cm

Pepperfugl

Designad av Tonn-P Pepperfuglen är en dansk kvalitetspepparkvarn gjord av mahogny, ask, lönn och valnöt.

Det skapades av den danska designern Sven-Erik Tonn-Petersen (Tonn-P) och använder den danskpatenterade Tucan Pepper Grinder som kvarn.

Pepperbird är en designikon som är både funktionell och kan vara dekorativ. Det är ett vackert exempel på hur kvalitetshantverk och rolig design fungerar perfekt.

Pepperbird och Saltpengine passar bra ihop och de två designikonerna har varit nästan oskiljaktiga sedan slutet av 1950-talet. Det är en uppenbar bröllopsgåva eller födelsedagspresent till det lekfulla paret med smak för designikoner och dansk design.

Designikon från efterkrigstiden Pepper togs i produktion i slutet av 1950-talet och blev snabbt en favorit i danska hem. Pepparfågeln skapar liv vid middagsbordet, är roligt, dekorativt och väcker barnets intresse. Efter några år på allas läppar gled Pepperbird långsamt ut ur bilden. Det hade dock redan blivit en dansk designikon och många designentusiaster sökte sedan efter original från Pepperbird på begagnade marknader och i antika varianter. Därför blir det en ny klassiker när Pepperfuglen relanserades våren 2015. Pepperfuglen är en igenkännlig vardagssymbol som i sin tur kan ge mat och glädje liv.

Skriva en recension
Du granskar:Spring Copenhagen Pepperbird Original Grinder
To Top