SKU
306713

Magnor Iglo värmeljus liten varm konjak

Special Price 389 kr Regular Price 599 kr

Diameter: 9 cm

Färg: Warm Cognac

IGLO , design Knut & Kjartan (Knut H. Pelerud & Kjartan P.Haugen)


IGLO är en vacker och atmosfärisk serie av vaser / lyktor, designad av det berömda paret KNUT & KJARTAN . Föreställ dig den organiska formen på ett isblock som reflekteras i solnedgången i ett fruset arktiskt landskap. Känslan av hur ljuset förändrar isskulpturen efter var reflektionerna och reflektionerna faller. Det norska ordet «igloo» kommer från Inuit-ordet «iglu» som betyder hus; ett snöhus av vackra genomskinliga isblock.

För att färga vas / lykt-serien, som består av tre olika storlekar i tre olika färger, tog Knut & Kjartan inspiration från den nordiska vintern - baserat på två mörka toner och en gyllene accent. Formspråket innebär att vaserna / lyktorna kan stå lika mycket ensamma som med vackra vårblommor eller ljus i vintermörket. Reflektionerna reflekterar årstidens ljus. Formen är robust, samtidigt som de har en känslig underton och bildar skulpturer i sig.

IGLO finns i storlekarna små 9 cm, medelstora 15 cm och stora 22 cm. Serien är munblåst av erfarna glasblåsare med långa traditioner i hantverket. De är handgjorda av färgat glas i beteckningarna "ask svart", "kungsblå" och "varm konjak". Produkterna har alla ett unikt uttryck och bär Knut & Kjartans karakteristiska signatur i botten som bevis på bra hantverk och äkta varumärke.

KNUT & KJARTAN blev först känt genom realityshowen "Sommerhytta" på TV2 där de följdes, inte bara med renoveringar utan också i processen att få en dotter genom surrogati i USA. Idag färgar hon bokstavligen deras värld. Med den nya serien IGLO designar Knut & Kjartan sin debutkollektion för Magnor Glassverk med inspiration från barndomens många islyktor. Välkommen till vår nya underbara designerduo!

Skriva en recension
Du granskar:Magnor Iglo värmeljus liten varm konjak
To Top