SKU
R-4400/05-U

Riedel Sommeliers Alsace, 1 st.

Special Price 527,40 kr Regular Price 879,00 kr

Det som skiljer detta vinglas från glaset är att klockan är mindre och lägre. Enligt tradition jäser Riesling-viner från Alsace helt, vilket gör dem starkare än Riesling från Tyskland. Alsace-glaset förstärker dofterna i vinet och låter färsk frukt utvecklas helt.

DRUVSPECIFIK MED RIEDEL

Druvsorten är en av de viktigaste faktorerna i hur ett vin luktar och smakar. Det som också är avgörande för vinupplevelsen är vilken typ av glas vinet dricks av. I Grape Specific with Riedel går drycksexperten Jens Dolk igenom några av våra favoritdruvor - och vilken typ av glas som krävs för att vinet ska komma till sin rätt.

SOMMELIERS

Sommeliers är Riedels klassiska och mest exklusiva serie. När Sommeliers lanserades 1973 var det världens första druvspecifika glasserie. Aldrig tidigare hade vinglas designats för att öka aroma och smak hos vissa druvor. Sommeliers-serien har flera gånger vunnit utmärkelser för sin design. Det finns till och med ett Sommeliers-glas på Museum of Modern Art i New York.

Sommelierglasögonen har en specifik logotyp på foten som familjen Riedel har använt sedan 20-talet. Logotypen är det enklaste sättet att skilja ett Sommeliers-glas från ett Vinum-glas. I serien finns 26 olika munblåsta vatten, - sprit och vinglas i kristall. Alla glas kan tvättas i diskmaskinen.

UNDERHÅLLSRÅD - VINGLAS Vinglas från Riedel är tillverkat av kristallglas. Här är några tips om hur du bäst sköter dina glasögon så att de håller så länge som möjligt.

I filmen får du underhållsråd om hur du tvättar och torkar vinglasen, men också hur du fräschar upp dem före användning om de har lämnats oanvända ett tag. Om du tar hand om dina glasögon kommer du att njuta av dem i många år framöver.

Tvättbar i diskmaskinen - Glasögonen kan tvättas i diskmaskinen, men du kan tvätta dem separat utan att de träffar varandra.

Tvätta senare - Om glasen ska stå över natten kan du hälla i lite varmt vatten för att underlätta tvätten nästa dag.

• Torka och polera - Om glaset torkas omedelbart kommer du att undvika ränder och fläckar. Polera glasögonen med en rengöringsduk från Riedel eller en mjuk handduk. Håll foten och torka genom att snurra foten. Torka av fläcken. Ta tag i klockan med ena handen och torka försiktigt med den andra.

För extra glans - Fyll glaset med ånga för att få glaset att lysa ännu mer och torka sedan av med en rengöringsduk.

Lufta glasen - Innan användning är det en bra idé att ventilera glasen för att ta bort eventuell lukt. Blås i dem eller riv.

Skriva en recension
Du granskar:Riedel Sommeliers Alsace, 1 st.
To Top